Roger Torrent (ERC) escollit nou president del Parlament

Comparteix

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, va seguir la sessió plenària donant suport des del municipalisme.

Primer dia del nou Parlament que presideix el republicà Roger Torrent. Aquest dimecres es va dur a terme la constitució de la cambra catalana i l’elecció de la Mesa. A l’hemicicle, llaços grocs recordaven als diputats electes que són a la presó i als membres del govern cessat que són a Brussel·les. Des del municipalisme, l’alcalde de l’Ametlla de Mar va assistir a la sessió.

Jordi Gaseni (AMI), Agustí Alcoberro (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium), aquest dimecres al Parlament.

El vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, va acompanyar els representants al Parlament en una jornada també clau per recuperar una de les institucions intervingudes, arran de l’aplicació del 155. Sobre l’elecció de Torrent, considera que el bagatge municipal que té com a alcalde de Sarrià de Ter permetrà que al Parlament s’hi pugui parlar de tot.

Torrent va comptar amb els vots delegats dels presos, sota l’aval del Tribunal Suprem. Però els lletrats del Parlament són contraris i diuen que no seria possible una investidura telemàtica. Gaseni considera que cal anar pas a pas i que s’esgotaran totes les vies perquè, tal com estipula l’acord entre JuntsxCat i ERC, Carles Puigdemont torni a ser President.

Sobre la composició del nou Parlament, a l’hemicicle s’hi asseuen quatre ebrencs, la majoria dels quals d’ERC. Els republicans Carme Forcadell i Lluís Salvadó reben a Irene Fornós, que s’estrena com a diputada. Per la seva part, JuntsxCat comptarà amb Mònica Sales, que també arriba nova a la cambra. Cap altre partit té un representant del territori.

Comparteix