Esquerra Republicana guanya el 21-D a La Cala

Comparteix

L’independentisme creix a la població, amb 2.285 vots entre ERC, JuntsxCat i CUP, en unes eleccions que freguen el 80% de participació.

L’Ametlla de Mar torna a proclamar-se com a independentista. Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions del 21-D amb 1.270 vots, seguit per Junts per Catalunya amb 869 vots. En total, els independentistes han sumat 2.285 vots al municipi, si comptem els 146 de la CUP.

En conjunt, ERC i JuntsxCat han aconseguit més suport per separat a la població que la coalició de Junts pel Sí del 2015. Per tant, en termes globals, 2 de cada 3 caleros han escollit una opció independentista.

Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar i portaveu d’ERC:

Joan Pere Gómez, portaveu del PDeCAT i representant de JuntsxCat:

Sergi Saladié, exdiputat de la CUP:

A l’altra banda, també puja el bloc constitucionalista amb un augment de Ciutadans, que és tercera força a la població amb 564 vots, seguit per un lleuger increment PSC amb 277 vots i un important retrocés del PP amb 139. Sumats tots tres formen 980 vots.

Ricardo Llaó, coordinador local de Cs:

Javier Sánchez, secretari de relacions institucionals local del PSC:

Adrià Figueres, president local del PP:

I per la seva part, Catalunya en Comú-Podem redueix lleugerament els suports al municipi i obté 153 vots. Francesca López és apoderada de la formació:

La participació total ha estat de 3.459 persones, és a dir, un 79,48%. Això són 3 punts més que a les eleccions al Parlament del 27-S. Encara que aquests comicis hagin coincidit en dijous, les caleres i caleros han omplert el col·legi electoral durant tot el dia. A primera hora, moltes persones dipositaven el vot, i durant el dia es van veure molts pares o avis amb els nens, ja que els centres educatius van tancar les aules.

 

Cs guanya les eleccions a tot Catalunya però l’independentisme manté la majoria al Parlament

 

Ciutadans és la força més votada al país i ha guanyat per primera vegada unes eleccions a Catalunya. La formació taronja s’enduria 37 diputats, amb més del 98% escrutat. Però el bloc independentista suma majoria d’escons. La segona posició és per Junts per Catalunya amb 34 escons i, molt a prop, Esquerra amb 32 diputats en tercera posició.

A una certa distància apareix el PSC, amb 17 diputats, que remunta un escó respecte el 2015. Per sota dels deu diputats quedarien Catalunya en Comú-Podem amb 8, que en baixa dos. La CUP ha perdut més de la meitat dels escons i es queda amb 4. I també el PP pateix una forta davallada, d’11 passa a 3.

El Parlament resultant d’aquestes eleccions mantindria la majoria absoluta independentista: la suma de JuntsxCat, ERC i CUP seria de 70 escons, dos menys dels que tenien JuntsxSí i la CUP en aquesta legislatura. La participació dels comicis ha estat molt alta, del 81,94%; en les del 2015 va ser al voltant del 78%.

Comparteix