Aprovada la tramitació de la transitòria que permetrà construir a les urbanitzacions

Comparteix

La norma urbanística estableix que es puguin concedir llicències en sectors que encara no disposin de clavegueram o d’estació depuradora.

Llum verda a iniciar la tramitació de la transitòria que permetrà donar llicències urbanístiques a les urbanitzacions. El ple va aprovar, divendres passat per unanimitat, una modificació del planejament general per poder atorgar permisos de construcció en aquells sectors on encara no hi ha ni clavegueram en funcionament ni estació depuradora.

Aquesta disposició ja era vigent en l’anterior POUM, donat que cap de les urbanitzacions històriques compta amb un sistema general de depuració d’aigües. Després de la suspensió i recuperació del Pla Urbanístic, calia tornar a tramitar aquesta norma transitòria per tal que pugui tenir efecte. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar i portaveu d’ERC.

Des del govern confien que, en uns sis mesos, podrà estar vigent aquesta modificació i així podran començar a donar llicències. De fet, ja hi ha projectes constructius preparats per tirar endavant, un cop puguin rebre l’autorització. A urbanitzacions com Les Tres Cales podrien donar-se els primers permisos. Antonio Espuny és el portaveu de Compromís per la Cala.

Aquesta norma comporta que en les noves construccions d’aquestes urbanitzacions, caldrà instal·lar-hi una depuradora domèstica individual abans de l’emmagatzematge en una fossa sèptica. Així ho demana l’Agència Catalana de l’Aigua, per evitar la filtració d’aigües a les capes freàtiques. Joan Font és el portaveu de Plataforma Calera.

Així es dona solució a la problemàtica mediambiental que generen els residus orgànics. Una mesura que ja es venia aplicant anteriorment, per poder atorgar les llicències. Però, tot i votar afirmativament a la modificació urbanística, el principal grup de l’oposició ha lamentat que el ple no tingués més contingut municipal. Joan Pere Gómez és el portaveu del PDeCAT.

Els preus públics de l’EMMA es modifiquen per incloure més estudis professionals

 
Més enllà de les tramitacions sobre el POUM, el ple també va aprovar les quotes dels alumnes de 5è i 6è de Grau Professional de l’Escola Municipal de Música, uns estudis que fins ara no s’estaven oferint al centre de titularitat municipal. Els preus segueixen el patró de la proposta aprovada a principis de legislatura. Joan Manel Tello és el regidor d’Ensenyament.

La modificació dels preus públics va ser aprovada amb els vots afirmatius d’ERC, Compromís per la Cala i Plataforma Calera, i l’abstenció del PDeCAT. Aquesta modificació també ha permès establir un reglament sobre el préstec d’instruments, que l’EMMA fa als nous alumnes. Joan Manel Tello explica que el termini de lloguer ara serà d’un any.

Comparteix