BBVA, Lidl i Sareb presenten contenciosos al TSJC sobre el nou POUM

Comparteix

Els recursos responen a la voluntat de fer pressió cap a l’Ajuntament per aconseguir tirar endavant els seus projectes urbanístics.

La normalització de l’urbanisme local continua trobant-se amb nous obstacles. BBVA, Sareb o Lidl han presentat recursos contra el nou text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre i publicat al Diari Oficial de la Generalitat el passat mes d’agost.

En els contenciosos, presentats davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aquests inversors demanen poder tirar endavant en els seus projectes urbanístics, tal com estaven definits en la versió del 2010 del POUM, que va quedar suspès per dues sentències del Tribunal Suprem.

Uns recursos que entren, assegura el govern local, dins de les previsions que tenien sobre tirar endavant amb la recuperació de l’urbanisme municipal. L’alcalde Jordi Gaseni ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està treballant per fer un POUM pensat per a tothom i ha criticat la intencionalitat política de la notícia apareguda en alguns mitjans.

Per exemple, en el cas del BBVA és la seva immobiliària vinculada Anida Operaciones Singulares qui ha presentat un recurs sobre els terrenys que té en propietat a Tres Cales segona fase. En el cas de la Sareb –el banc dolent–, fa referència als terrenys de Port Olivet que actualment es troben fora d’ordenament, per buscar una solució acordada.

També han presentat recursos al TSJC l’empresa local Bon Capó, l’associació d’afectats pel pla de millora urbana Sant Jordi d’Alfama polígon 1, i dos particulars. Precisament, l’alcalde ha atribuït aquests contenciosos a la voluntat d’aquestes empreses de fer pressió cap al consistori per aconseguir els seus interessos.

Respecte al Lidl, l’Ajuntament va denegar a la cadena de supermercats instal·lar una superfície a l’entrada del municipi, l’estiu del 2016. Una decisió que es va prendre després de rebre informes tècnics i jurídics desfavorables a la construcció d’aquest. A banda de la promesa electoral dels republicans, Gaseni apunta que no han escoltat les recomanacions del govern.

Més enllà del recorregut judicial que puguin tenir o no aquests contenciosos, el govern local continua treballant per tirar endavant el POUM, després de la primera aprovació inicial. Està previst que pròximament el ple aprovi noves mesures transitòries per obrir la possibilitat de concedir llicències de construcció a les urbanitzacions.

Comparteix