Comença la campanya de l’oliva amb rendiments de fins al 15%

Comparteix

Tot i la manca de pluges, es preveu una campanya molt semblant a la de l’any passat amb previsions de recollir més de 350.000 de quilos.

La Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar ha començat aquest dilluns la campanya de recollida de l’oliva, una campanya que es preveu molt semblant a la de l’any passat, amb previsions de recollir més de 350.000 quilos.

L’última forta tempesta d’aigua al territori ha atenuat les perspectives negatives quant a la producció. Tot i així, enguany les pluges al terme de La Cala han estat escasses i amb un repartiment molt irregular.

Això ha provocat que en algunes zones com en el barranc de l’Estany i la zona de Santes Creus, on no ha plogut gairebé gens, els olivers estiguin molt secs i en altres zones, en canvi, es vegin molt més sans.

En aquest sentit, en algunes partides l’oliva està molt sana i té un rendiment molt acceptable, de fet en algunes zones el rendiment ha arribat fins al 15%, superior al 10-12% habitual en aquestes dates.

Pel que fa al preu, encara no hi ha un preu definitiu però s’estima que sigui superior. De moment, el preu d’entrada s’especula que estigui al voltant dels 50 cèntims al quilo. Un preu molt alt comparat amb els 35 cèntims quilo de l’any passat.

Aquest increment és degut a la disminució del 25% de la collita a Andalusia, que podria anar en augment per la manca de pluja. No obstant, les pluges actuals poden canviar la situació.

Comparteix