Comença la campanya de vacunació per la grip

Comparteix

El principal objectiu d’enguany és arribar a les dones embarassades. Més de 2.500 persones estan citades per vacunar-se a la població.

La grip és una de les malalties habituals en les èpoques de fred. Per prevenir-la i evitar possibles complicacions, des d’aquest dilluns, els caleros estan cridats a vacunar-se. L’any passat es van distribuir unes mil vacunes, i des del CAP esperen incrementar la xifra enguany.

Un dels objectius de la campanya és mantenir la vacunació entre les persones amb problemes crònics de salut i la cobertura en els majors de 60 anys. Però sobretot, es vol incrementar en les dones embarassades. Només un 3% es vacuna contra la grip a Catalunya.

Per això, els professionals sanitaris subratllen la importància per evitar complicacions en l’embaràs i protegir tant la mare com el nadó. La infermera del CAP, Dora Blanch, recorda que la vacuna alleuja els símptomes de la grip i com demanar cita per vacunar-se.

Estan cridades a vacunar-se més de 2.500 persones al municipi. El centre sanitari espera superar les xifres de l’any passat. Com a novetat, les farmàcies s’implicaran en la campanya impulsant la vacunació en els grups de risc i entre els professionals.

Comparteix