Balfegó dona suport a les recomanacions d’incrementar captures que proposa l’ICCAT

Comparteix

El Comitè Científic constata que la tonyina roja està recuperada i no hi ha sobreexplotació de l’estoc. Plantegen un pla de gestió per poder pescar 36.000 tones el 2020.

El Comitè Científic de l’ICCAT ha conclòs, en el seu estudi de l’estat de la tonyina roja al Mediterrani i l’Atlàntic, que l’espècie està recuperada i no hi ha sobreexplotació. Per això, proposa un pla de gestió que substitueixi l’actual de recuperació, per arribar a un total de captures de 36.000 tones el 2020. Davant de les conclusions, el grup tonyinaire Balfegó ha subscrit les recomanacions dels científics.

L’empresa calera considera que cal passar a un pla eficient i creu que cal recompensar als qui han fet un esforç per recuperar l’espècie. Apunten que calen unes mesures de control que permetin assegurar el bon estat dels estocs de tonyina roja. Per això, Balfegó aposta per una gestió basada en dades i estudis científics per garantir la sostenibilitat.

Balfegó també ha demanat que s’acabi amb les campanyes de boicot al consum de la tonyina roja, especialment les que provenen d’organitzacions públiques internacionals. Diuen que s’hauria de promoure un consum responsable, però no es pot demanar el no consum d’aquest túnid davant de les dades científiques.

Les conclusions científiques, així com les postures dels països membres de l’ICCAT, es presentaran per a debatre i aprovar-se en la pròxima reunió, prevista del 14 al 22 de novembre a Marràqueix (Marroc).

Comparteix