Comença la temporada de caça amb una presència normal de senglars i conills

Comparteix

Diumenge va obrir-se el període de caça menor que s’allargarà, com la major, fins al febrer. Els caçadors pronostiquen un any normal en captures.

Els caçadors ja han començat la temporada. Aquest passat diumenge ha començat el període de caça menor, que se suma a la caça major des del setembre, i que ambdues s’allargaran fins a principis de febrer. Un moment esperat pel sector que veu com es produeix una davallada de la presència de certs animals.

Després d’un any excepcional en captures, enguany es preveu un any normal en la caça del porc senglar. Els caçadors han rebut poques advertències dels agricultors per danys en les seves collites, un exemple de la reducció de nombres d’exemplars.

Respecte a la caça menor, la situació és diferent segons cada espècie. Amb una perdiu quasi desapareguda, el conill és l’animal més habitual en aquesta modalitat. Però les malalties que pateixen ha fet disminuir la quantitat en els vedats caleros. La Societat de Caça La Cala lamenta no poder fer accions de recuperació per tenir poc pressupost.

La presència del tord ha minvat molt, sobretot per la caça que realitzen grans vaixells enmig del Mediterrani. En canvi, la del colom continua sent abundant en àrees com la del vedat de Puigmoltó.

Comparteix