La Cala es concentra contra les agressions policials

dav
Comparteix

Més de 300 persones s’han manifestat a les portes de l’Ajuntament, aquest dilluns al migdia, en contra de l’actuació de l’Estat espanyol per impedir la celebració del referèndum de l’1-O.

Com a rebuig de la violència gratuïta i indiscriminada exercida pels cossos de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia ahir en el decurs del referèndum, i que va deixar més de 800 ferits de diversa consideració, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha reunit més de 300 persones davant de les portes de la Casa de la Vila.

En la concentració, celebrada a la mateixa hora en diferents poblacions de Catalunya, també hi han participat diversos cossos de seguretat com la Policia Local i els Bombers del municipi, que s’han presentat amb dos camions.

Durant l’acte, l’alcalde Jordi Gaseni ha llegit un manifest com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats i també ha volgut agrair a tot el poble per la col·laboració durant el dia d’ahir.

«Em costa molt nombrar a algú perquè va ser tot el poble que va ajudar i va posar el seu granet d’arena d’un dia que se’ns va fer molt llarg i que finalment vam poder votar amb llibertat, encara que condicionada», ha declarat Gaseni.

Montse Gonzàlez de la Cala per la Independència també ha agraït al compromís que ha tingut tota la població i ha explicat que tot i que «vam haver d’amargar-nos per comptar les paperetes, vam haver de fer veure que estàvem netejant i fent una obra de teatre mentre els nostres companys contaven les paperetes», Catalunya ha guanyat. «Com a assemblea nacional continuarem treballant per arribar a ser lliures» ha afegit.

Els estudiants de l’Institut Candelera també han estat presents en la concentració. De fet, han sortit del centre educatiu direcció a l’Ajuntament manifestant-se amb pancartes de “Ni perdonem, ni oblidem”, “Ells han posat la raó de la força, nosaltres posem la força de la raó”, “El futur és nostre, el poble marca el camí”, reivindicant així les agressions comeses per la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia arreu de Catalunya.

L’acte ha finalitzat amb el cant d”Els Segadors’.

Comparteix