Els alcaldes reben el suport institucional i de la ciutadania després de ser investigats per la Fiscalia per col·laborar amb el referèndum

Comparteix

L’alcalde Jordi Gaseni va ser present en l’acte convocat dissabte a Barcelona, que va servir per refermar el seu compromís amb l’1 d’octubre i deixar clar que no tenen por.

Els alcaldes i alcaldesses investigats per la Fiscalia, per donar suport al referèndum de l’1 d’octubre, van demostrar dissabte a Barcelona que no tenen por. En un acte a la plaça Sant Jaume, van refermar el seu compromís de col·laboració amb la Generalitat.

Entre els alcaldes investigats, i presents a la concentració, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que ha subratllat que l’acte ha servit per defensar la democràcia davant dels atacs de l’Estat espanyol.

De moment, encara no ha rebut la notificació per anar a declarar davant la Fiscalia per haver signat un decret d’alcaldia, en suport al govern català per col·laborar amb la cita de l’1 d’octubre. Gaseni diu que encara no està clar que farà quan la rebi.

«Hem de tenir en compte que no és el mateix que et vinguin a buscar en una hora intempestiva, que la gent que et vol acompanyar sàpiga a quina hora has d’anar, perquè molts veïns i veïnes volen participar, se senten tan agredits com nosaltres» ha explicat l’alcalde.

Amb la vara a la mà, Gaseni i la resta d’alcaldes presents –quasi els 712 que seran citats a declarar– van defensar el dret de vot al costat del president i el vicepresident del Govern, i de la presidenta del Parlament.

L’alcalde afirma que amb el referèndum no només defensem «el què volem del nostre país, sinó que anem a defensar una cosa més essencial que és la democràcia». A més ha afegit que «els països membres de la Comunitat Europea que estan amb l’Estat espanyol, els hauria d’agafar vergonya i s’haurien de replantejar què estan fent».

Comparteix