023 – El vimblanc, protagonista d’aquest espai, és un vi dolç, elaborat amb panses, característic de Vinebre. És un producte representatiu de vinyes riberenques, molt arrelat a aquesta població i a les tradicions de pagès. Durant temps es va abandonar la seva producció, ara s’ha recuperat, i es transmet també als escolars vinebrencs per assegurar […]
Llegeix mésCategoria: Al Dia Terres de l’Ebre
DO, olors, colors i sabors de l’Ebre
022 – Les orenetes i el fang. Aquesta construcció natural és el símbol que articula “IP36. Ensamblatge d’un cúmul d’intensitats”, el nou projecte de l’artista Rafael Tormo, que travessa les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de repensar el territori des d’una altra mirada. Més poètica, local i viva.
Llegeix mésDO, olors, colors i sabors de l’Ebre
021 Muda dels canaris. En l’episodi d’avui de DO, Enrique Serret, secretari de l’Associació d’Ornitologia de l’Ebre, amb més de vint-i-vuit anys d’experiència en la cria de canaris, ens parla de la muda.
Llegeix mésDO, olors, colors i sabors de l’Ebre
020.- Moda amb DO. Neus Fornós, modista d’Entre Teles i descendent de Cinta Torta Macià “la Belet”, una modista històrica d’Amposta.
Llegeix mésDO, olors, colors i sabors de l’Ebre
019.- Les llacunes litorals, el fartet i el samaruc Les llacunes litorals són masses d’aigua oligotròfiques permanents, situades a les desembocadures de barrancs mediterranis amb un balanç hidrològic i una composició físico-química molt fluctuants que depenen de l’evaporació, de l’aportació puntual d’aigua dolça quan hi ha episodis forts de precipitació i de la influència marina […]
Llegeix més