S’instal·la una concessió de cria de musclo davant de la Cala


Es tracta de 52.000 m² de domini públic marítim-terrestre per al cultiu de musclo mediterrani, altres mol·luscos bivalves i macroalgues autòctones, mitjançant el sistema de long lines (cordes de cria).
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de Catalunya, ha autoritzat l’empresa Mol·luscos Mar Abierto, SL per a desenvolupar un projecte de cultiu marí davant de la costa de l’Ametlla de Mar.
La resolució DG051223/268/2025, signada el 19 d’agost de 2025 i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 4 de setembre, atorga a la companyia una concessió administrativa de 52.000 m² de domini públic marítim-terrestre per al cultiu de musclo mediterrani (Mytilus galloprovincialis), altres mol·luscos bivalves i macroalgues autòctones, mitjançant el sistema de long lines (cordes de cria).
L’objectiu de l’empresa és donar sortida a les necessitats que genera en els darrers anys la mortaldat de cria de musclo a causa de les altes temperatures i la gran despesa econòmica que suposa comprar cria a països com Itàlia o Grècia, tal com explica Xavier Cabrera, un dels socis de l’empresa.
Cabrera, que ja disposa d’una concessió a la badia del Fangar, explica que tenen la intenció de posar-ho en marxa amb la major brevetat possible per disposar de cria de cara a la pròxima temporada.
La concessió s’emmarca en el procés de concurrència competitiva obert el març de 2025 per a l’ocupació de domini públic marítim-terrestre enfront de l’Ametlla de Marar, al qual la societat va presentar la seva sol·licitud.
La infraestructura també serà un centre d’investigació de l’IRTA, L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.
ACEPTAR