Gessamí Caramés i Javier Campo publiquen un llibre que recull receptes i  begudes de tot el territori català

El llibre està dividit per zones, amb les corresponents receptes i maridatges, per posar en valor el producte del territori.

‘Catalunya a la copa i al plat’ és el nou llibre de Gessamí Caramés juntament amb Javier Campo, editat per Cossetània Edicions. En aquest llibre, la cuinera calera ha versionat plats tradicionals de la cuina catalana donant-los el seu toc personal, i maridant-los amb les propostes del somier tortosí Javier Campo.

El llibre recull un total de 63 receptes elaborades per la Gessamí i 126 begudes triades pel Javier. Receptes fàcils d’elaborar de plats tradicionals, fets amb els productes més típics de cada zona i acompanyats amb vins de cada territori triats per a totes les butxaques, varietats recuperades, singularitats i altres begudes que normalment no es fan servir en el maridatge clàssic.

Tot plegat amb el toc creatiu de la cuinera que de fet, explica que es mostra identificada amb aquest tipus de cuina.

Per tal d’aconseguir una representació àmplia i equitativa del país, el llibre divideix Catalunya en nou zones per posar en valor cada territori i donar a conèixer els seus productes i receptes, algunes d’elles gairebé oblidades.

Aquest és el quart llibre de la calera que des de 2022 és la xef del seu propi restaurant: Meleta de Romer, situat a l’Ametlla de Mar. També continua presentant a les tardes les seves receptes al programa “Cuines” de 3Cat.