Les Fortificacions de l’Ametlla de Mar renovaran els panells d’informació als visitants


El pas del temps, la humitat i l’alta salinització de la zona, han portat al deteriorament de tot aquest material, que ara, es reposarà en part amb la instal·lació de nous panells i nous objectes d’attrezzo.
Els visitants de les Fortificacions, nom popular amb el qual es coneix a l’Ametlla de Mar el búnquer d’artilleria de costa de la Guerra Civil, podran gaudir aquest any de millores que ajudaran a entendre el paper d’aquesta construcció militar.
Les instal·lacions, ubicades entre les platges de l’Estany i Port Olivet,iabandonades pràcticament des del final de la contesa militar, van ser objecte l’any 2009 d’un projecte de neteja, dignificació i museïtzació que el va convertir en un espai visitable. S’hi va fer una instal·lació elèctrica i es va dotar d’uns panells explicatius lluminosos i es van reproduir amb material d’attrezzo diversos espais de la vida dels soldats que van habitar el búnquer.
El pas del temps, la humitat i l’alta salinització de la zona, han portat al deteriorament de tot aquest material, que ara, gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona a través de l’ImpulsDipta, es reposarà en part amb la instal·lació de nous panells i nous objectes d’attrezzo. Així ho explica Dani Boquera, tècnic de la regidoria de Cultura i guia de les visites a les Fortificacions.
El material nou ha estat encarregat al Grup de Recerca i Investigació d’Espais de la Guerra Civil, entitat a qui l’any 2019 es va encarregar l’inventari de vestigis de la Guerra Civil a l’Ametlla de Mar. Aquest inventari va donar com a resultat fins a 32 vestigis en construccions com ara nius de metralladora, trinxeres, refugis de tropes o similars.
La primera setmana de juliol s’iniciaran les visites guiades que conèixer insitu les construccions militars i gaudir de la biodiversitat de la zona, pròxima al GR-92, i que l’any passat van comptar amb 350 visitants.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.
ACEPTAR