La crisi del peix blau s’agreuja per la desaparició de la sardina i el seitó


Fa quatre mesos que els pescadors de l’encerclament de l’Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona no capturen pràcticament res. Això dificulta la supervivència d’un sector que arrossega problemes des de fa anys, i que va comportar el desballestament de quatre llums caleres.
La reaparició de la sardina i el seitó a meitats de l’any passat van donar un respir al sector. Però des de l’estiu, ambdues espècies han desaparegut de la mar. Això provoca que, en el que portem d’any, s’hagin comercialitzat mig milió de quilos menys a la Confraria del Serrallo, respecte al mateix període de 2018, segons dades de l’Associació del Peix Blau.
Tot plegat suposa un problema econòmic per a les embarcacions i conseqüentment pels mariners, ja que fa dos mesos que no poden comptar els sous. El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, assegura que la situació és més greu que en la crisi viscuda fa uns anys, i admet que temen per la desaparició del sector.
Ara fa uns mesos, es feien públics els primers resultats de l’estudi sobre la situació del peix blau a la Mediterrània nord-occidental. Els investigadors apuntaven a la sobrepesca com una de les causes de la reducció de la població d’aquestes espècies. Brull, però, explica que els pescadors no hi estan d’acord i afirma que hi ha factors que no s’han contemplat.
La temporada  finalitzarà a finals de desembre, amb l’inici de l’aturada biològica  anual, amb la incertesa de saber si reapareixerà el peix blau a la costa  de Tarragona. En l’actualitat, a tota la demarcació  només hi queden dotze embarcacions de l’encerclament en actiu, dues de  les quals de l’Ametlla de Mar que estan al moll pesquer del Serrallo des  de fa anys.
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.
ACEPTAR