La Diada de la Tonyina trenca rècords de degustacions

Les degustacions de tonyina en cru (sushi, maki, niguiri, sashimi i tàrtar), van superar les 9.200 degustacions servides, a les que s’han de sumar 1.500 degustacions de romesco de tonyina amb patates com a exemple de la gastronomia més tradicional. En total, 10.700 degustacions servides, que incrementen en un 20% aproximat les xifres de 2024.

L’Ametlla de Mar va viure el passat cap de setmana l’inici de les XIV Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, coincidint amb la celebració de la Diada de la Tonyina Roja durant dissabte dia 5 i diumenge dia 6, dos dies en els quals es van superar amb escreix les xifres de degustacions de l’any anterior.

A més de l’oferta gastronòmica de setze bars i dinou restaurants que fins al 13 d’abril oferiran tapes i menús amb la tonyina roja com a base, el passat cap de setmana es van viure unes de les jornades gastronòmiques més multitudinàries que es recorden. Així ho expliquen les xifres de degustacions de tonyina en cru (sushi, maki, niguiri, sashimi i tàrtar), que van superar les 9.200 degustacions servides, a les que s’han de sumar 1.500 degustacions de romesco de tonyina amb patates com a exemple de la gastronomia més tradicional. En total, 10.700 degustacions servides, que incrementen en un 20% aproximat les xifres de 2024.

L’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar també va vendre 1.600 copes de degustació de vins amb la serigrafia del logo turístic. Damià Llaó, gerent de l’Àrea Municipal de Turisme n’ha fet una molt bona valoració. Damià Llaó és el gerent de l’Àrea Municiopal de Turisme.

La bona climatologia i l’interès per un producte cada cop més preuat, van contribuir als bons resultats. Cal destacar la gran acceptació que van tenir els Tuna Cookings amb el suport d’Expert Serafí i Siemens que van fer possible que els presents assistissin a demostracions dels restaurants Meleta de Romer, Lo Nàutic, l’Astillero, la Subhasta de l’Estany, Circustuna i el Molí dels Avis.

L’oferta de tapes i menús als bars i restaurants es podrà continuar degustant fins al 13 d’abril.